En mulig vej ud af depression

Depression

– en folkesygdom.

 

Depression er (desværre) en meget almindelig sygdom, og mange mennesker oplever denne lidelse i større eller mindre grad på et tidspunkt i deres liv. Du kan udvikle en depression, hvis du for eksempel ikke har fået bearbejdet en eller anden form for sorg eller anden traumatisk oplevelse, eller ved langvarig stress. De første typiske symptomer vil ofte være tristhed og modløshed og du kan måske begynde at græde uden nogen egentlig årsag. Du kan også blive ramt af en følelse af lammelse – af slet ikke at kunne føle noget overhovedet. Der er også mange andre symptomer. Du kan have en eller flere symptomer, og de kan variere alt efter din dagsform og hvilken situation du er i.

Hvis du rammes af en depression i efterårsmånederne, kan der måske være tale om en vinterdepression.

Hvem rammes?

Undersøgelser viser, at der er flere kvinder end mænd, der rammes. Årsagen hertil er der flere sandsynlige forklaringer på. Nogle undersøgelser tyder på, at kvinder er biologisk mere følsomme for stress, som typisk går forud. Kvinder er måske også bedre til at bede om hjælp, når de rammes. Nogle mener også, at mænd får andre symptomer når de rammes af depression, og er derfor sværere at diagnosticere. Der er dog ingen forskal på, om det er kvinder eller mænd, når man taler om den sværeste grad af depression. Her rammes lige mange kvinder og mænd.

Andre symptomer kan for eksempel være.
  • Ingen energi
  • Koncentrationsbesvær
  • Søvnforstyrrelser
  • Appetitforstyrrelser
  • Tvangstanker
  • Angst
  • Selvbebrejdelse
  • Selvmordstanker

Da det kan være yderst belastende at have det så dårligt, når man rammes af en svær depression, kan det i yderste tilfælde føles som en befrielse at vælge døden. Det er derfor meget vigtigt, at du får hjælp og bliver behandlet, før du bliver drevet så langt ud.

Når du vælger at behandle din depression med hypnoseterapi, får du bearbejdet dine negative følelser og vi hjælper dig til at finde årsagen, så du kan blive dig selv igen og få det godt.

Du finder WHO´s definition her.

 

Vinterdepression.

 

Vinterdepression – hvad er det?

Vinterdepression er en ødelæggende følgesvend. Du kender det måske godt? Dagene bliver kortere og kortere og markerne omkring bliver sorte og golde. Det er koldt og mørkt og alting føles trist. Du rammes af en overvældende træthed og har brug for ekstra meget søvn. Du har måske bare lyst til at sidde derhjemme alene og du har ekstra stor lyst til søde sager og mad fyldt med kulhydrater.

Hvis denne beskrivelse passer på dig, kan du måske være ramt af det, der betegnes som en vinterdepression. Tilstanden kendetegnes ved, at den begynder i efterårsmånederne og slutter i forårsmånederne. Typiske symptomer vil være energiløshed, øget søvn og øget appetit – især efter søde sager og kulhydrater. For at det kan betegnes som en vinterdepression, skal det være en tilbagevendende tilstand, med start og slut på nogenlunde samme tid, i mindst 3 år.

 

Hvordan og hvorfor?

Der findes ikke et helt konkret og præcist svar på dette, men når dagene bliver kortere er der øges produktionen af melatonin, som er et stof, som udskilles i hjernen om natten, mens vi sover. Når der udskilles mere melatonin, kan det forstyrre vores søvn, og vi kan opleve en øget følelse af træthed. Når vi føler os trætte, føles alting sværere og negative og triste følelser vil let trænge sig på.

 

Hvordan kan hypnose afhjælpe en vinterdepression?

Hypnose er yderst effektivt til at behandle denne tilstand. Når du er i hypnose, kan du arbejde med din underbevidsthed, og du kan fortrænge dine negative og triste følelser og erstatte dem med positive følelser, energi og overskud.

Når du er i hypnose, er du i en tilstand af afslapning, og du kan blive guidet til at finde og fokusere på positive følelser og ressourcer. Du vil også være i stand til at finde ind til årsagen til at netop du rammes af vinterdepression.

Du kan evt læse mere om vinterdepression her på Netdoktor. Du kan ringe eller skrive til os og stille spørgsmål eller bestil din tid allerede i dag.