Fobi for fugle eller broer?

Fobi 

-hvad er det for noget?

Man kan sige at fobi er angst forbundet til noget specifikt. Det kan være for bestemte ting, for et specifikt dyr eller for en specifik situation.

Hvis du helt rationelt tænker på det, du har angst for, kan det måske godt føles fjollet. Jeg følte mig i hvert fald fjollet, da jeg skreg op når jeg så en lille frø eller tudse. Du er dog ikke i stand til at tænke rationelt, når du har det sådan, og bliver udsat for, hvad der udløser det. Når du har en fobi for noget og bliver udsat for den, så udløses der en voldsom angst eller panikfølelse. Der er dog ikke tale om en reel fare. Hele din krop går i alarmberedskab og du er fuldstændig i dine følelsers vold. Denne reaktion kan ofte også udløses ved at du blot tænker på det.

Fobi – hvordan påvirker det dig?

Denne voldsomme følelse af angst, som din fobi udløser, kan gøre at du bruger en masse energi og tankevirksomhed på at tænke på det du er bange for. Du vil tænke og lave strategier om hvordan du undgår at udsætte dig selv for det der udløser det. Du kan tilmed udvikle angst for angsten. Har du for eksempel fobi for nåle, vil du kunne bruge enorme resurser på at tænke på hvordan du vil kunne undgå læge- og tandlægebesøg. Har du fobi for hunde, vil du skulle bruge meget energi på at planlægge hvordan du kan undgå at møde hunde på din vej. Det vil sige at det vil kunne hæmme dig i at leve dit liv fuldt ud. Især hvis du har mere end en fobi.

Hvis du lider af socialfobi, som er frygten for at være sammen med andre mennesker, og især fremmede og mange mennesker, vil du især være hæmmet i at kunne føre et normalt liv med uddannelse, arbejde og fritidsaktiviteter.

Ved at behandle din fobi med hypnose, kan du finde ind til årsagen for den. Derved får du en forståelse og du kan finde ro. Du får bearbejdet din fejloverbevisning og du bliver i stand til at slippe din angst.

Du kan evt læse mere om hypnose her.